Mire képes egy okosóra?

Egy egyszerű karóra okos funkciókkal, vagy egy okoseszköz ami mutatja az időt is?
Mind a kettő értelmezés igaz, de egyik sem teljes.
Egy okosóra funkciói között valóban szerepel az idő és a dátum jelzése de ez csak egy a számtalan funkció közül. Sok közülük egy okostelefon funkcióit tudják.
Olyan, mintha a karunkon viselnénk a telefonunkat. Ez hasznos lehet, ha vezetünk pl. és nem tudjuk elővenni a táskánkból a telefonunkat. Vagy sportolás közben is ugyanilyen hasznos lehet.
Egy okosóra három különböző módon is tud működni. SIM kártya nélkül, de Bluetooth kapcsolattal csatlakoztatva az okostelefonhoz vagy SIM kártya nélkül, de nem csatlakoztatva a telefonhoz.
Alapfunkciók: Tárcsázás, Hívásnapló, Üzenetek, Ébresztőóra, Naptár, Számológép, Hangrögzítő, Stopper, Zenelejátszó vagy kamera irányítása, de vannak önálló beépített kamerával rendelkező okosórák is. Ezek a készített képeket memóriakártyára mentik.
A fitnesz és sport okosórákban megtalálhatók még az alábbi funkciók is:
Lépésszámláló, Alvásfigyelő, Pulzusmérés, Vérnyomásmérés, Pihenésre / Mozgásra figyelmeztetés.
A SIM kártyás okosórák: képesek hívást üzenetküldést kezdeményezni. Sok esetben teljes Android operációs rendszerrel vannak szerelve. Elérhető rajtuk a Google Play Áruház, így bármilyen alkalmazás letölthető az órára! (Facebook, Viber, Chrome böngésző, Waze, Google Maps stb.) GPS-t is tartalmaznak. Sőt wifire is képesek csatlakozni. Sms-t is tudunk vele küldeni, a gépelés első kényelmetlensége után.