Mi tart bennünket egy munkahelyen – avagy mi befolyásol minket?

Mi tart bennünket egy munkahelyen – avagy mi befolyásol minket?
Meg kell ismernünk a befolyás hat forrását. Ez tulajdonképpen egy modell, amiben levetítve könnyen megláthatod, hogy mely pontokon szükséges az akaraterődet segíteni.

  • stabilitás – mennyire tölti be a vezető a teret, mennyire látható, és ezt mennyire teszi könnyedén, természetes módon.
  • szenvedély – Ha egy vezető szenvedélyes, ezzel az érzéssel végzi a munkáját, az azt jelenti, hogy képes energizálni másokat, lelkesít, cselekedtetésre ösztönöz, kreatív, kreativitásra sarkall, átalakító erővel rendelkezik.
  • kontroll – E.Berne azt mondja, hogy egy vezetőnek két alap funkciója van: a struktúra építés, és a sztrók adás. Többek között a kontroll az, ami támasztékul szolgál a struktúrának, fenntartja, és ha a célok ezt kívánják, újra szervezi.
  • szeretet – Valószínűleg most sokan arra gondoltok “tudtam én, hogy szív nélkül nem megy ez” mások meg talán azt gondolják, “az üzleti életben, egy vezetőnek a szeretet, mint erőforrás… ugyan már, keményebb ez a világ annál. ”Fontos azt látni, hogy a hét dolog ideális elegye adja a tekintélyt, a stabiltással, a struktúrával, a szenvedéllyel és a többivel együtt.
  • ösztönzés – Ha kihívást jelentő, de nem lehetetlen feladat elé állítunk másokat, akkor azzal ösztönözzük őket, hogy teljesítsenek.
  • egyediség – Ha utalunk arra, hogy egy feladat különleges tehetséget, képességeket vagy tudást igényel, akkor az emberek szívesebben végzik.

Ha visszagondolsz munkahelyeidre, felfedezheted ezeket a motiváló erőket.