Életszerepeink

Szülő – gyerek – házastárs – polgár – barát – munkatárs…

Mind-mind különböző életszerepeink, amire vágyunk, amiért küzdünk és amit hol jobban, hol rosszabbul élünk meg. Tesszük ezt azért is, mert a személyes boldogságunkhoz elengedhetetlen az életszerepek közti egyensúly biztosítása, hogy tudjuk: honnan-hova tartunk, mi a célunk. Egy – egy reális cél kitűzése nagyszerűen meghatározza életszerepeinket is, de néha akadályokba is ütközhetünk.

Időről-időre döntéseket kell hoznunk, hogy merre tovább, melyik utat járjuk. Habitusunktól, mentalitásunktól függően hozzuk meg ezeket a döntéseket és éljük meg boldogan a jó döntéseink, vagy szenvedjük meg egy-egy rossz döntésünk következményeit.
Vágyainkat nagy mértékben befolyásolják környezetünk elvárásai is. A külső elvárások ideális esetben összecsengenek saját igényeinkkel, de sokszor konfliktusba kerülünk. Vannak olyan életszakaszok, döntések, amikor kell a külső segítség. Amikor úgy érezzük egyedül nem megy, kellene valaki, aki segít rendet tenni a fejünkben, de érzelmileg nem érintett:

  • meghallgat
  • figyel rám
  • megért és elfogad
  • jól kérdez
  • elkísér és visszajelez

Ezeknek a technikáknak az elsajátítását ajánlja a Project Life Management csapata, mely tréningek, továbbképzések formájában segít életünk megértésében és jobbá tételében.
Figyelje hirdetéseinket, rendezvényeinket a környezetében!