Az akaraterő természete és fejlesztése

Mindenekelőtt el kell oszlatni az akaraterőt övező leggyakoribb mítoszokat. Ezek a mítoszok nagyon károsak az akaraterőre nézve, mert megakadályozzák, hogy helyesen használd!

Vajon az akaraterő képesség vagy készség, magyarán valami veled született genetikailag kódolt valami, vagy egy olyan készség, ami gyakorlással pont úgy edzhető meg, mint az izmaid…

A kulcs nem az akaraterő, hanem az, hogy időt találjak arra, amit fontosnak ítélek, és azt rendszeresen gyakoroljam.
Meg kell ismerkedünk az akaraterő anatómiájával is, ami sokkal tisztábbá teszi számodra a kísértéseid jellegét, így könnyebben tudod majd azok ellen felvértezni magad. Megismered az akaraterő három arcát, amelyeket mind egyedi módon tudsz erősíteni és befolyásolni!
Az akaraterő nem olyan, hogy van vagy nincs – néha csak a szükség szüli, de mindenkinek rendelkezésére áll. Sok esetben az akaraterő a siker egyik kulcstényezője. Könnyű az úton maradni, ha jól érzed magad és haladsz az álmaid felé. Az akaraterőt lehet fejleszteni, mint az éberséget, hiszen minél többet gyakorolsz, annál erősebb lesz.

A választások az akaraterő főellenségei, vagyis csökkentsd őket és kényelmesebbek lesznek a mindennapok.

Minél több döntést kell meghoznunk egy nap, annál fáradtabbak leszünk, hiszen ez megterheli az agyat. Ennek egyenes következménye, hogy lobbanékonyabbak, ingerlékenyebbek leszünk, esetleg még meggondolatlanok is. Végül olyan döntéseket hozzunk, amelyeket nem kellett volna… de mintha egyre mélyebbre kerülnénk.

A legfontosabb, hogy minél több döntést hozz meg előző este, mert a holnapi energia szintedet ma tudod befolyásolni.

Válaszd ki a könnyebb döntéseket, amelyek holnap lefaraghatják az akaraterődet és hozd meg őket ma. Például, válaszd ki ma, hogy holnap mit fogsz viselni.

Kezdd a legnehezebb dologgal!

A tudomány állása szerint a legtöbb energiánk reggel van. Ezért van a legjobb időpont a nehéz döntések meghozatalára.

Tölts újra!

A glükóz az akaraterő alapja. Bár nem áll le az agyműködés, ha alacsony a szintje, de elkezd csinálni dolgokat és másokat leállít: erőteljesebben reagál az azonnali jutalmakra és kevesebb figyelmet fordít a hosszabb távú eredményekre.
Hogyan lehet ezt elkerülni? Egyél egészséges ételeket! Nemcsak jobban fogod érezni magadat, hanem jobb döntéseket is hozol – és több akaraterőt tudsz használni a döntéshozatalhoz.

Emlékezz a hosszútávú céljaidra!

Szeretnél lefogyni, de fáradt vagy szellemileg ahhoz, hogy elmenj mozogni?
Gondolj azokra a pillanatokra, amikor egy olyan impulzus ért, ami miatt távolabb kerültél a céljaidtól. Majd használj ezekre olyan emlékeztetőket, amely megtörik az impulzusukat és az ösvényen tartanak folyamatosan.