Álom vagy cél?

Íme a 10 különbség:

1.A cél olyasmi, amiért CSELEKEDNED kell. Az álom viszont olyan dolog, amiről csupán GONDOLKODSZ. Álmodozni úgyis lehet, hogy a kisujjad sem emeled meg. A célok viszont nem működnek munka nélkül.

2. A célokhoz határidők tartoznak, az álmok akár életed végéig is csak álmok maradhatnak.

3. Az álmok ingyenesek, a céloknak viszont ára van. Az álmodozás nem kerül semmibe: olyan cél viszont nincs, amit ingyen kapnál meg. Időbefektetés, pénz, erőfeszítés, izzadság – te mivel akarsz fizetni a céljaidért?

4. A célok eredményeket hoznak, az álmok nem. Meg akarod változtatni az életed? A munkád? Emelni akarod az életszínvonalad? Ehhez célok kellenek. Egyik barátom milliókat keresett, mert megírta és kiadta azt a könyvet, amelyről korábban csak ábrándozott. Megtette, mert célt tűzött ki. Ha mindez csak álom maradt volna, még ma is ott tartana, mint azelőtt.

5. Az álmok a képzeletedben élnek, a célok viszont a valóságban gyökereznek. Lehet arról ábrándozni, hogy te leszel Superman – de ez valószínűleg nem fog megtörténni. A célok inkább arról szólnak, amit valóban el tudsz érni. A célok legyenek nagyratörőek, de azért ne természetfölöttiek.

6. A célokhoz célvonal is tartozik, míg az álmok akár örökké is tarthatnak. Az álmoknak soha nem kell véget érniük. A céljaidért folyó munkának viszont igen – a konkrét határidő napján.

7. Az álmok inspirálhatnak téged, de a célok változtathatják meg az életedet. Az álmok motivációt is jelenthetnek, inspirálhatnak, de csak a célok tudják végérvényesen megváltoztatni az életed.

8. A célok összpontosításra sarkallnak, az álmok viszont nem. Az álmodozás egyfajta sodródás az ábrándok között. A céloknak viszont konkrét dolgoknak kell lenniük, amit állandóan fejben kell tartanod.

9. A célok eléréséhez kemény munkára van szükség, az álmodozáshoz viszont csak képzelőerőre. Ábrándozni könnyű, szinte mindenkinek van egy álma. Ám sokkal kevesebb embernek vannak céljai. Legyél te is közöttük!

10 Az álmok kitágítják a képzelőerőd, a célok viszont téged. Az álmodozás még nagyobb álmokhoz vezet, ami kitágítja a fantáziát. Ezzel szemben a célok téged, az életedet tágítják ki. A képességeid és törekvéseid által örökre megváltoztatják az életedet.

„Az életed ott kezdődik, ahol a komfortzónád véget ér”