A 4 leggyakrabban előforduló csapatméreg

Akár a családi teendőkről van szó, akár a munkahelyről, a legtöbbünk csapatban dolgozik. Íme hát a 4 leggyakrabban előforduló kommunikációs és csapatméreg, ami megnehezíti a csapatmunkát, és feleslegesen hosszúvá vagy rosszabb hatékonyságúvá teszi hosszútávon az együttműködést. A négy méreg leírásáról és kezeléséről szól ez az blog, hogy ezeket alkalmazva több időd legyen a barátaidra, a szórakozásra, a fejlődésedre és az egészségedre, vagyis arra a két területre, ami miatt legtöbbször nem szokott megvalósulni a munka-magánélet egyensúly. Egymásból következnek.

1. Kritika és vádaskodás

Nem arról van szó, hogy valakinek ne lehessen konstruktív kritikája. A lényeg az, hogy mi az, amit kritizál az illető? Akkor problémás, ha nem a cselekvést, a konkrétumot akarod kritizálni, hanem a személyiségét.
Ha kapsz egy kritikát, keresd mögötte a kérést! Ezzel kivesszük a méregfogát az egésznek.
Érthetővé válik, hogy miért kapjuk a kritikát és a konkrét helyzetet értjük meg. Én úgy érzem… Én azt szeretném…. – fogalmazzunk meg „ÉN üzeneteket”
Osszuk is meg ezt a csapattal.
Próbálj meg kapcsolódni a veled szemben álló céljaihoz. Tudom, hogy csak őszinte akarsz lenni…. ezzel már elvettük az élét. Időt kell kérni… mindenki tudjon róla. Meg tudjuk-e ezt beszélni kicsit később? … Ha olyan érzelmi reakció ér, ami megzavar.

2. Védekezés

Az adott illető nem ismeri be a saját felelősségét. Csak még több kritikát válthatunk ki vele. Ezért nem is érdemes belemenni. Aktív hallgatás, vagy meg kell keresni azt a 2%-ot, ami miatt fontos megvédened magad, hiszen minden védekezésben van 2% igazság is.

3. Elzárkózás

Mi a bajod? Semmi… Elzárja a kommunikációt. Vonakodok kifejezni azt, mi az, amire gondolok. Komoly piros jelzés, de visszafordítható. A félelemre, a szükségletekre próbálsz koncentrálni, mi van emögött, ami miatt ez megtörtént. Érdemes elgondolkodni azon is, hogy mi az, ami ezt az elzárkózást előidézte.

4. Megvetés és annak különböző formái

Amikor eljutottunk oda, hogy a másik ellenséges célzásokat tesz ránk. Ez az előző kommunikációs problémák nem megfelelő kezelésének következménye. Valahol ki kell ereszteni a szerepet, mert, ha valakinek nem sikerül ventillálni, akkor válik visszafordíthatatlanná. Itt már csak az ÉN üzenetek működnek.

Ha mindezeket kezelni tudjuk, akkor marad idő a személyes fejlődésünkre is.